Areffs första Access Control as a Service-system har levererats

Det var Academedias grundskola Innovitaskolan Karlskrona som blev först med att få ta del av Areffs nya produkt Access Control as a Service (ACaaS). Systemet består av ett komplett passersystem och hanteras med en så kallad molntjänst. Areff har stått för såväl leverans av hårdvara som för själva driften av hela systemet.

Det kompletta passerkontrollsystemet kan levereras med olika typer läsartekniker: vanlig RFID-läsare med olika typer av chip, mobil access eller biometrisk access.

Jennie Martinsson rektor vid Innovitaskolan Karlskrona är nöjd.
– För oss är det en perfekt lösning. Vi har ett gammalt system som är i behov av att bytas ut. Nu får vi ett smidigt system med månadskostnad istället för en stor investering och det finns support hela vägen. Vi har fått ett mycket bra bemötande från Areff under hela processen och ser fram emot att komma i gång med det nya systemet.

Samarbetsavtal för Access Control as a Service har tecknats mellan Innovitaskolan Karlskrona och Areff. Jennie Martinsson Rektor Innovitaskolan Karlskrona, Bernt Karlsson VD Areff, Victor Heimdahl Projektledare Areff och Marcus Alfsson IT-ansvarig Innovitaskolan Karlskrona.

– Det här är en ny produkt för oss. Även om de olika delarna i produkten är välkända har vi inte levererat ett komplett system på detta vis innan, dessutom attraktivt för kunden då vi fakturerar månadsvis istället för att kunden ska belastas med en stor investering.

Med den här produkten möter vi en efterfrågan som vi sett komma det senaste året och det känns bra att kunna erbjuda ett så här komplett system för passerkontroll, säger Areffs vd Bernt Karlsson.

Spara kundvagn