Träningen lyfter Erik

Att jobba med försäljning innebär traditionellt sett ett ganska stillasittande arbete. Addera en pandemi och det blir ännu värre. Tur då är att Erik Herrlin har träningen i blodet.

– Normalt sett blir det mycket resande. Innan pandemin bröt ut besökte jag kunder i allt från Skåne till Norrland. Nu är det av naturliga skäl mer telefonsamtal och möten via Teams. Det försvårar förstås att inte kunna ha det personliga mötet, jag saknar att träffa människorna.

Å andra sidan upplever jag att samarbetena blivit djupare med mer långsiktiga affärer som följd, lite förvånande men positivt förstås.

Under sina drygt sex år på Areff har Erik hunnit med många spännande projekt, men någon favoritprodukt, det har han inte hittat än.

– För mig är det själva RFID-tekniken i produkterna som är mest spännande. Jag är faktiskt inte så teknisk i grunden, mer intresserad av det psykologiska och relationer. Det gör att jag fokuserar mer på kundbehovet än de tekniska specifikationerna, även om jag förstås kan och behöver kunna våra produkter bra. Min bild är att man som kund vill ha långa, goda relationer och så vill jag också ha det. Det är bättre att hjälpa på riktigt än att bara sälja för sakens skull.

Träningen viktig del av livet

I många år har gymträning varit ett stående inslag i Eriks liv. Fyra gånger i veckan besöker han utegymmet i närheten av hemmet på Bergåsa i Karlskrona.

– När jag började jobba efter studierna fokuserade jag mycket på arbetet och då blev träningen lidande. Märkte ganska snart att även jag som är relativt ung påverkas negativt av att sitta stilla så mycket. Nu har jag tagit upp träningen igen och märker att det får mig att må bra.

För ett par år sedan kunde Erik ha hela utegymmet för sig själv. Nu får han ofta sällskap av andra hemmajobbare som vill motionera i frisk luft.

– Det är folk i alla åldrar vilket jag tycker är kul. Att gymma handlar inte nödvändigtvis om att bli stor och stark, du kan också förbättra rörligheten och bli mer uthållig. För min del är också viktigt att känna mig stark, det ger välbefinnande.

Men, undrar den nyfikne, de där jättelika armarna då – är de nödvändiga för en vardag på säljfältet?

– Haha! Jag vidhåller att det är för att må bra som jag tränar, men visst, kan man få ett estetiskt tilltalande utseende som bonus så är jag tacksam för det …

Tror på blågult

Med sommaren runt hörnet ser den fotbollsintresserade Erik fram emot herrlandslagets EM-äventyr och trots att favoriten Zlatan Ibrahimović fått lämna återbud ställer han sig positiv till lagets chanser.

– Det finns flera unga, spännande förmågor i truppen som har gjort det riktigt bra i sina klubblag. Vill det sig väl kan vi gå långt, jag hoppas och tror på det.

En framgångsrik EM-sommar att glädjas över skulle komma väl till pass då Erik och sambons stora sommarnöje, resor, får stå åt sidan med tanke på läget i världen just nu.

– Ja, vi har alltid tyckt om att resa och ser fram emot att ta upp det igen när det ser lite bättre ut med viruset. Vi har förälskat oss i Italien och tänker återvända dit med vår dotter så fort vi kan. Ett fantastiskt land med sol, bad, mat och trevliga människor.

När Erik ges möjlighet att återvända till den sydeuropeiska värmen återstår att se, men klart är att när det väl sker, då sitter de biffigaste armarna på stranden på en Karlskronabo som tillbringat pandemin i utegymmet …

 

Faktaruta Erik Herrlin
Ålder: 31
Gör på Areff: Försäljning
Bor: Karlskrona
Familj: Sambo, dotter, hund
Tid på Areff: 6,5 år

Spara kundvagn