Smart betalningslösning med RFID

dsc_0007
Betala kaffet med ditt ID-kort.

Business Ronneby – Ett modernt kontorshotell där allt styrs med ETT kort.

Med inspiration från Silicon Valley erbjuder Soft Center en modern företagsform genom kontorshotell med innovativa möjligheter.

Att hyra in sig under kortare perioder i kontorsmiljöer lockar allt fler och är en trend som snabbt sprider sig, fräscha kontorsytor med nära till nya kollegor och nätverk. Kalla det galet – eller kreativt, men så ser morgondagens arbetsyta ut om man ska tro företagarna i Silicon Valley.

Inpasseringen, hanteringen av kopieringsmaskinerna och kaffemaskinerna styrs med ditt personliga ID-kort med RFID, air kondition, möblerat kontor och snabbt internet är självklart. Att kunna kollaborera med andra företagare är ett sätt att lyfta in kompetens i sitt företag. Ett smart sätt att jobba helt enkelt.

Areff har tillsammans med Business Ronneby tagit fram ett koncept där varje person som är en del av Business Ronneby får ett personligt ID-kort med RFID funktionalitet. Vid tillverkningen av kortet kopplas kortet till de funktioner som finns i lokalerna, såsom inpassering, hantering av Follow-Me lösning för utskrifter och kopior samt betalning i kaffemaskinerna.

För oss är det väldigt viktigt att få en lösning där allt ingår och hanteringen av alla funktioner är lätt och smidig”, säger Mikael Espenkrona, projektledare för SEFI med kontor på Business Ronneby.

Just enkelheten både för användaren och för oss som administrerar funktionerna är viktigt för att alla ska bli nöjda”, fortsätter Magdalena Espenkrona från Btv Nordic, ansvarig för administrationen av systemen.

Inför uppstarten för Business Ronneby, så fanns ingen lämplig RFID lösning tillgänglig för betalning i Kaffemaskinerna. Areff tog då fram en sådan lösning tillsammans med Fikalösningar AB, som gör att personalen och kunderna kan hantera alla funktioner med ETT kort.

Jag ser en stor potential i att våra kunder kan använda sina ID-kort eller inpasseringsbrickor för att betala för varorna i våra maskiner. Vi ser fram emot att ta nästa steg med Areff inom detta område”, säger Adam Danielsson ansvarig säljare på Fikalösningar.

dsc_0005
Fredrik Martinsson, Mikael Espenkrona, Magdalena Espenkrona, Adam Danielsson

Vi letar alltid efter möjligheter att få till en komplett lösning för våra kunder. Nu har vi adderat en kaffelösning till våra system, vilket är något som även andra kunder har efterfrågat. Med Fikalösningar som partner ser vi stora möjligheter att utveckla denna typ av kompletta systemlösningar”, avslutar Fredrik Martinsson, CTO på Areff.

 

Läs mer om

Business Ronneby                        http://www.ronneby.se/sefi
SEFI                                                   http://businessronneby.se/
Fikalösningar AB                         http://www.fikalosningar.se/
Btv Nordic                                       http://www.btv.se/

Spara kundvagn