Nyckeln till framgångsrik träning


En av träningskedjan Wellness Studios bärande idéer är att hjälpa och stötta medlemmarna så att de lyckas med sin träning. Målsättningen genomsyrar hela verksamheten – från inköp av träningsutrustning till kundmottagande och utformningen av de individuella träningspassen. En annan viktig beståndsdel är ett system för passerkontroll som gör att gymmen är tillgängliga också när de är obemannade.

”Vi jobbar hela tiden för att sänka alla trösklar som kan tänkas komma i vägen för den som tränar eller vill börja träna”, berättar Anders Weinsjö, som äger och driver Wellness Studio tillsammans två kollegor. ”Det ska vara lätt att träna och den bästa träningen är ju den som blir av”, framhåller han.

Stor tillgänglighet gör det lätt att träna

Det betyder till exempel att personalen på Wellness Studio inte bara hjälper medlemmarna att hitta rätt träningsprogram, utan att också jobbar hårt för att de ska hitta rätt motivation.

På liknande sätt har träningskedjan valt att lägga många av sina anläggningar i mindre samhällen. ”Vi vill finnas där människor bor och finns”, säger Anders. ”För att kunna tillfredsställa alla träningsönskemål ser vi dessutom till att även anläggningarna på de små orterna har generösa öppettider och ett brett utbud av olika slags gymmaskiner, ofta försedda med den allra senaste tekniken.”

”Vi är nog lite tekniknördar”, medger Anders, ”enligt våra leverantörer är vi väldigt snabba med att snappa upp ny teknik och nya trender som kan effektivisera träningen och göra den roligare.”

Anders och hans kollegor insåg tidigt att hög tillgänglighet till gymmen var en förutsättning för att deras affärsidé skulle fungera. De såg sig om efter en lösning som gjorde det enkelt för medlemmarna att komma och träna även på tider när anläggningarna står utan personal. ”Då kom jag i kontakt med Bernt Karlsson på Areff, som kunde erbjuda ett smidigt system för passerkontroll.”

“Oavsett om vi har en enkel beställning av taggar eller har köpt upp en anläggning och behöver hjälp med att migrera information från ett annat passersystem så är det tryggt och enkelt att vända sig till Areff för att få hjälp”
Anders Weinsjö, ägare Wellness Studio

Passerkontroll med många funktioner

Genom åren har systemen byggts ut och fått fler funktioner. De ursprungliga passerkorten har ersatts av nyckelbrickor, taggar, som inte bara öppnar entrédörren utan även kan användas för att boka träningspass och betala i varuautomaten. ”Vi har hela tiden haft en bra dialog med folket på Areff för att hitta lämpliga produkter och system som kan utveckla vår verksamhet”, konstaterar Anders.

Servicen håller samma höga nivå. ”Oavsett om vi har en enkel beställning av taggar eller har köpt upp en anläggning och behöver hjälp med att migrera information från ett annat passersystem så är det tryggt och enkelt att vända sig till Areff för att få hjälp”, säger Anders Weinsjö.

Om Wellness Studio

Wellness Studio har funnits i drygt 20 år och har idag ca 20 000 medlemmar. Ambitionen är att bli en Sveriges främsta friskvårdskedjor som med aktiv och engagerad personal hjälper och motiverar människor till ett hälsosamt liv genom rolig och regelbunden träning.

För att skapa goda möjligheter för alla att träna har företaget en medveten strategi att etablera sig både i större centralorter och mindre samhällen på landsbygden. Hittills har Wellness Studio öppnat 28 anläggningar – från Åhus i sydväst till Oskarshamn i nordost.

www.wellnesstudio.se

Vill du veta mer?

 

Ett kort mejl är första steget mot lösningen du söker. Annars går det lika bra att ringa.

Kontakta oss