ID06-kortet är ett personligt identitetskort som används inom en rad olika branscher för att lätt kunna identifiera personer på arbetsplatsen och koppla varje person till en arbetsgivare. ID06 har flera användningsområden såsom närvaroregistrering i elektronisk personalliggare, digitalisering av utbildningsbevis, företagskontroll och inpasserings- och låsfunktioner.

Gå till BeställID06.se för att beställa ditt kort

Areff levererar ID06-kort till den svenska marknaden. Vår erfarenhet är att snabba leveranser och bra support avgör om kunden blir nöjd. Vi försöker få med snabbhet och bra support i allt som rör Areffs ID06-kort – när du beställer ID06-kort, när du har frågor kring ID06 samt hur vi jobbar internt inom Areff med ID06.

Läs mer om

Enkelt att byta till Areff som leverantör

Är du inte nöjd med din nuvarande leverantör av ID06 kort? Då kan du enkelt byta till Areff. Det är bara att logga in på Areffs iD06-portal: app.beställid06.se

Vi levererar dina ID06 kort samma dag som du beställer och godkänner dina kort.
Ge oss chansen att visa att vi är snabbast, enklast och bäst på ID06-kort.

Logga in och beställ ID06-kort

Hos oss kan du registrera ditt bolag och lägga upp en personlig profil med företagets logotyp och unika leveransadresser, samt beställa alla typer av ID06-kort och tillbehör såsom korthållare, lanyards och jojo.

BeställID06.se (https://bestallid06.se/)

Ett kort – flera tekniker

Ett ID06-kort innehåller tre olika tekniker som presenterar kortinnehavarens identitet på olika nivåer.

Nivå 1
ID06-kortets primära identitet, dvs Primary credential, är ett beröringsfritt JCOP chip som kommunicerar på frekvensen 13.56 MHz. Denna del har en mycket hög säkerhet och innehåller kortinnehavarens personliga certifikat, data och identifiering enligt en PKI (public key infrastructure) lösning som följer strukturen för PIV (personal identity verification, US goverment standard). Denna typ av strukturlösning är vanlig i kontaktchipkort för betalningar och PC-inloggning och är baserad på standarden ISO/IEC 7816.

Nivå 2
Kortets sekundära identitet, dvs Secondary credential, är ett emulerat MIFARE ® Classic chip som innehåller samma information som finns i ID06-kort 1.5 (gamla kortet). Emulering innebär att det är JCOP chipet som skapar en mjukvaruklon av MIFARE® Classic chipet. Kommunikationen med den sekundära identiteten sker via 13, 56 MHz enligt ISO/IEC 14443, Type A.

Nivå 3
Denna nivå innehåller ingen identitet, utan håller endast en unik EPC kod (Electronic Product Code) enligt EPC UHF Gen2 Air Interface Protocol – EPC/RFID | GS1. Denna teknik kan läsas på betydligt längre läsavstånd, upp till 4 – 5 meter och är tänkt att användas för passage genom t.ex. grindar för fordon.

EM-chipet (benämns ibland som Prox) finns inte i ID06 2.0, men Areff har tagit fram en korthållare med EM-chip som gör att kortet fungera på samma sätt. Denna korthållare kan du köpa via vår ID06-portal.

Vi erbjuder också