Duo som gör säkra avtryck (DI)

np_65c13043-dad3-4fc5-9b64-4c54152aa072
TILLTRÄDE. Bernt Karlsson och Fredrik Martinsson med några av Blekingeföretaget Areffs accesskort.

(Artikel i Dagens Industri 2016-02-25, Text och Foto: Björn Solfors, bjorn.solfors@di.se)

Passersystem med plastkort och nyckelringar till svenska företag har vuxit till en säker affär.
Med egenutvecklad teknik för fingeravtryck öppnar duon bakom Areff dörren till helt nya marknader i säkerhetsbranschen.

(utdrag ur artikeln)
På kortet ligger algoritmen av personens fingeravtryck. Först drar man kortet som vanligt, därefter använder man sitt fingeravtryck för att visa att det är rätt person som använder kortet. Samtidigt kollar systemet att exempelvis månadsavgiften är betald”, säger Bernt Karlsson, vd, grundare och delägare av Areff.

Vi har utvecklat tekniken så att den går att koppla till alla typer av passagesystem på marknaden. Vi behöver alltså inte riva ned det som redan finns för att sätta upp vårt, vilket sänker installationskostnaden”, säger Fredrik Martinsson, delägare och affärsutvecklingschef.

Man kan sätta en identitet på allt i denna digitala värld. Man kan till exempel märka förslitningsdelar i en maskin för att se hur långt den har gått eller följa en vara på ett logistiskt lager. Vi jobbar redan i dag med de här sakerna tillsammans med ett stort medicinbolag”, säger Fredrik Martinsson.

Nästan alla företag har rum eller en avdelning som kräver extra hög säkerhet, till exempel serverhallar, testlabb och olika arkiv. Det kan också gälla vattenverk och andra verksamheter i samhället som måste skyddas”, säger Fredrik Martinsson.

Läs artikeln i sin helhet på: http://www.di.se/artiklar/2016/2/24/duo-som-gor-sakra-avtryck/

Spara kundvagn