ID06 NYHET – Areff Systems AB är först ut med de nya ID06-korten 2.0

ID06 2.0 Areff lanserar först
Besart Luma (ID06 ansvarig på Areff), Fanny Jobratt (produktion på Areff) och Fredrik Martinsson (CTO på Areff) med nya ID06 2.0 kort.

 

Vi på Areff är mycket stolta över att vara den första ackrediterade kortleverantören som producerat de nya ID06-korten, mottagare utav de nyproducerade ID06-korten är WSP Sverige AB.

Det känns väldigt kul att nu kunna leverera våra första ID06 2.0 kort. Nu är det full fart framåt!” – säger Besart Luma, ID06 ansvarig på Areff

Den nya kortstandarden har en tillitsnivå som heter LoA 2 (Level of Assurance 2), vilket innebär ökad säkerhet i ID06-systemet och på landets byggarbetsplatser.
ID06-kort LoA 2 ersätter det nuvarande standardkortet, vilket på sikt kommer att fasas ut ur ID06-Systemet. För att kunna beställa det nya ID06-kortet krävs säker identifiering av firmatecknare, kortbeställare och kortinnehavare via BankID eller pass.

 

Hur beställer jag ett ID06 kort 2.0?
Från och med 20 oktober kan även du beställa ett ID06-kort 2.0

  1. Företag med ett aktivt ID06-konto loggar in hos oss på Areff, med de användaruppgifter du valde vid registreringen, för att beställa ID06-kort till företaget.
    Har ditt företag inte registrerat sig – inga problem, registrera dig nu så har du inom kort tillgång till ett aktivt ID06-konto.
  2. När företaget har beställt ett kort så får kortinnehavaren ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet finns det en länk som kortinnehavaren skall använda för att skapa sig ett ID06-konto. Kortinnehavaren klickar på länken och bekräftar kontot med sitt BankID.
  3. Kortinnehavaren är nu inloggad och ser ID06-kortet och godkänner därefter de allmänna villkoren och uppgifterna på ID06-kortet och signerar med sitt BankID.
  4. Nu trycks kortet och skickas dit företaget har bestämt. När kortinnehavaren fått sitt kort skall det aktiveras via kortinnehavarens ID06-konto och där hämtas även PIN-koden för kortet. Nu är kortet aktiverat och kan börja användas!

 

ID06 2.0 Areff Systems AB

Spara kundvagn