RFID Journal Phoenix US

RFID Journal LIVE 2017

Vi inleder med att lyssna på Alanson Sample, en forskare från Disney research, som presenterar ett nytt sätt att använda standard UHF-produkter. Genom att övervaka förändringar i rf-fältet från en UHF-tagg kan han spåra objekt samt identifiera fyra olika typer av interaktionshändelser. Han skapar helt enkelt en vanlig UHF-etikett till en sensortag. Bra jobbat!

RFID Journal bjuder på många seminarier kring Internet of Things eller “Internet of Everything” som ofta används av många av talarna. Som Michael Liard uttryckte – IT is still “buzzy”, since the strategy is “fuzzy”. Vad han menar är att många företag ser en potentiell marknad i IoT, men man vet inte fullt ut vad det är man vill göra. Gamla lösningar tenderar att vara desamma, de plceras bara i en ”ny låda” och marknadsförs nu som en IoT-lösning istället. Kanske har han rätt?

Jag lyssnade på en mycket intressant NFC / IoT-presentation av Cameron Worth från SharpEnd Agency. Hans företag lyckades aktivera NFC på 40 000 flaskor av Malibu Rum. Detta ledde till en direkt interaktion med slutanvändaren av produkten. Ett “dött objekt” börjar nu kommunicera med din mobila enhet. En av Mr. Worths huvudpoänger var att nu och i framtiden kommer våra anslutna enheter att ha ett litet eller inget visuellt gränssnitt, det vill säga ”smart wearables”, då finns ingen plats för annonser eller annan reklam. Istället måste vi interagera direkt med kunden via den fysiska produkten och ett sådant sätt är att använda NFC-etiketter. Ta en titt på SharpEnd Agency, de har nya spännande projekt och lösningar på gång.

Det kan vara en ny teknik med enorm potential eller bara en teoretisk lösning som aldrig kommer att fungera, men jag blev verkligen positivt överraskad. Mr. Pengyu Zhang från Stanford University presenterade en lösning där en ny typ av tagg använder ett vanligt WiFi-nätverk för att driva taggen och därefter sända sin egen WiFi-signal. Tekniken kallas HitchHike och det första testet visade ett läsningsavstånd på upp till 30 meter. Ett fantastiskt resultat!
Kolla in det: https://github.com/pengyuzhang/HitchHike

Slutligen verkar olika typer av Beacons och sensorer kopplade till dessa vara nästa hype inom RF-området. Intressant, eftersom Areff har börjat arbetar med den typen av lösningar.

Läs artikel

Spara kundvagn