Sätter färg på fritiden

För åtta år sedan provade han på paintball för första gången. Sedan dess har han lagt åtskilliga timmar på att slipa sina färdigheter. Möt produktionsmedarbetaren och skarpskytten Kristofer Rietz.

Sedan snart fem år tillbaka är Kristofer en av fem medarbetare på Areffs produktionsavdelning. Första gången han kom i kontakt med företaget var i rollen som lastbilschaufför när han lossade gods. Då visste han inte att han en dag skulle vara en del av teamet.

– Chaufförsyrket slet på knän och rygg så jag valde att se mig om efter något annat. Jag hittade då en annons om att Areff behövde anställa och skickade in en ansökan. Jag fick en bra bild av företaget när jag var här med lastbilen och har alltid varit tekniskt intresserad, så det kändes jättekul att få jobbet.

Inne på sitt femte år kan man tänka sig att han kan vartenda moment och detalj i arbetet, och nog är han erfaren. Men med det sagt upplever

han att arbetet inte blir särskilt monotont.

– Det är det som är kul med Areff, det rör alltid på sig här. Nya produkter lanseras och jag tycker att jobbet ger rätt stor variation.

Paintball-älskare
En stor del av sin fritid lägger Kristofer på paintball och den lokala föreningen Fear No Pain(t) som håller till utanför Karlshamn. Här spelar 20–30 medlemmar tillsammans ett par gånger i månaden.

Kristofer är noga med att påpeka att paintball inte handlar om att leka krig eller åsamka skador på motståndaren, utan bör snarare ses som en umgängesform med plats för allt från motion till strategi och social gemenskap.

– Det ger mer träning än du kan tänka dig, ett spel kan hålla på i uppåt en timme. Många som provar paintball för första gången tenderar att gå väldigt stelt dagen efter … muskler som kanske inte används så mycket till vardags får jobba

ordentligt när du springer runt här, säger han och blickar ut över banan.

Spelformen varierar. Ibland gäller ”capture the flag”, dvs. att laget ska erövra delar av banan, andra gånger är det ”last man standing” där du åker ur spelet när du blir träffad. På klubben i Karlshamn händer det också att de spelar paintball-versionen av den klassiska skolgympaleken spökboll.

– Varje nytt spel innebär en ny utmaning. Du har nya medspelare och nya motståndare, det gäller helt enkelt att anpassa sig efter förutsättningarna. Paintball blir aldrig långtråkigt.

Kristofer brinner verkligen för sporten och tycker att fler borde prova på.

– Jag har fått med mig en kollega hittills, han är också aktiv i klubben. Men resten av gänget är mer svårflörtade, vi får se om de vågar sig ut på en match någon gång …

Den som törs, lär få sig en match.

 

Kristofer Rietz
Ålder: 35
Gör på Areff:
Produktion
Bor: Korpadalen, Asarum
Familj: Fru och ett barn
Tid på Areff: Fem år
Favoritprodukt: Nyckelbrickan Tearshape

Spara kundvagn