UF intervju med Fredrik Martinsson CTO på Areff Systems AB

 

Fredrik Martinsson CTO Areff Systems AB
Fredrik Martinsson CTO Areff Systems AB

 

Här kommer en del av UF intervju med vår CTO Fredrik Martinsson.

Vad fick dig att börja arbeta med UF?

UF i Blekinge kontaktade Areff och frågade om vi var intresserade av att handleda unga företagare, vilket vi givetvis var och fortfarande är väldigt intresserade av. Utöver att det är väldigt roligt och spännande att bolla idéer och planer med studenterna, så tycker jag det är ett ansvar som vi som företagare har. Jag tror att framtidens jobb i större utsträckning än idag kommer att skapas i mindre och medelstora företag.

Hur arbetar Areff med detta?

Idag är det jag själv tillsammans med min kollega, Bernt Karlsson som agerar handledare för UF företag. Främst har vi gjort det för studenter i Ronneby och Karlskrona. Inom vår profession så hjälper vi även andra UF företag utanför länet med deras idéer, men då främst via mail och telefon och ibland med lån av utrustning. Vi gör även en del besök och håller presentationer om Areff och om hur det är att vara företagare på olika gymnasieskolor i Blekinge samt medverkar i jurygrupper på UF-mässan i Blekinge.

Här kan du läsa intervjun med en av våra fantastiska samarbetspartners; Fredrik Martinsson på Areff.

Läs hela artikeln här 

 

Vad är UF? Ung företagssamhet logo

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan.

Spara kundvagn