Veronica är sytokig

När du väl hittar din passion i livet är det svårt att låta bli. I det här fallet innebär det att halva Ronneby har vackra lapptäcken hemma, och att en fyrårig pojke snart har stans coolaste brallor.

I Areffs ID06-team hittar vi Veronica Ahlqvist. Här hjälper hon kunder med stort och smått, ofta handlar det om att guida genom orderbeställningar och berätta hur de ska göra med Bank-ID. Nu är hon inne på tredje året.

– Jag hade arbetat många år i butik och kände att jag vill prova på något nytt. Det blev ett lyckokast.

Det bästa med jobbet tycker hon är den sociala biten, att hon får ha kontakt med så mycket folk.

– Ja, och det där är faktiskt lite intressant. På jobbet pratar jag i telefon åtta timmar om dagen, men privat har jag nästan telefonskräck. Mina kompisar trodde inte på mig när jag sa att jag skulle börja jobba med telefonsupport! På något sätt blir jag mer bekväm i att prata när jag går in i min yrkesroll.

Syr barnkläder
Källaren hemma i huset på Lugnet vittnar om hennes stora fritidsintresse: att sy. Här samsas symaskinen och mönsterböcker med färdiga alster och ännu inte använda tyger, travar med kläder i ett stort skåp, och så favoriterna hängandes framme för beskådan.

Intresset tog fart när hon för tio år sedan sydde ett lapptäcke till sin kompis nyfödda barn. Efter några år av fullt fokus på just lapptäcken gick hon över till att sy klädesplagg i samband med sonens Olivers födelse för fyra år sedan.

– Än så länge är han jätteglad över att jag syr hans kläder, han tycker att det är häftigt att mamma kan fixa precis det han vill ha. Just nu är det ett par häftiga shorts med dinosaurier på som ligger på att göra-listan, efter det ska jag gå på en tröja med Pokémon-mönster som min lillebror ska få.

För så är det: även om sonen gladeligen använder kläderna hon syr behöver Veronica ge bort några av alla plagg hon gör.

– Det skulle bli lite väl fullt här hemma om jag inte gjorde mig av med en del. Jag behöver inte gå till leksaksaffären när vi ska fira kompisarnas barns födelsedagar, det blir mycket kläder i present!

Veronica syr, klipper tyg och bläddrar bland nya mönster ungefär tre kvällar i veckan. Därtill är hon aktiv i Facebook-gruppen ”Vi Sytokiga” där hon ger och tar tips om metoder och mönster med likasinnade från hela landet. När tillfälle ges går hon också på träffar som arrangeras i Ronneby. Men syjunta, det heter det inte längre.

– Nej, vi lanar! Det är ett kul sätt att umgås medan man syr. Vi riggar upp med symaskinerna, tyger, mönster och fika. Sedan håller vi på tills fingrarna blöder, eller ja, det är bra om man slutar strax innan!

Nästa gång du ringer ID06-supporten på Areff, varför inte passa på att fråga om ett trevligt mönster också?

 

Veronica Ahlqvist
Ålder: 33 år
Gör på Areff: ID06-support
Bor: Hus på Lugnet i Ronneby
Familj: Man och sonen Oliver
Tid på Areff: Snart tre år
Favoritprodukt: ID06 förstås

Spara kundvagn