Öka teknikintresset Projekt DELTA

 

Projektet DELTA ska öka teknikintresset hos elever. Just nu på Svenskt näringsliv webbsida kan man läsa om hur och varför.
Delta Blekinge har en viktig roll i att sammanföra skola och näringsliv. Samarbetet gynnar inte bara företagen lokalt utan får positiva effekter även regionalt. Det menar Fredrik Martinson, CTO och delägare i Areff Systems AB Ronneby och delaktig i projektet.
 – Att få skola och näringsliv att närma sig varandra är avgörande för att kunna motivera eleverna att bli intresserade av teknikämnen. Eleverna får en tydlig koppling till hur de teknikorienterade ämnena används i praktiken, det är en vinst för eleverna och även för lärarna, säger Fredrik Martinsson

Samtidigt ger projektet en möjlighet för företagen att visa upp sina verksamheter.

– Det är en viktig marknadsföringsdel för företagen. Delta Blekinge har inte bara betydelse för företagen lokalt utan spelar roll även regionalt. Medflyttande eller familjemedlemmar måste kunna säkras jobb och med samarbete skapas förutsättningar till fler arbetstillfällen inte bara lokalt utan även regionalt. Jag tror stenhårt på den här idén men plattformen i sig får inte bli ett självändamål. Det är inte plattformen som teknisk lösning som ska vara det centrala utan syftet och det vi åstadkommer med plattformen. Den IT-baserade plattformen är ett viktigt verktyg för detta, säger Fredrik Martinsson.

 

Läs hela artikeln här. https://lnkd.in/geikKy5

Nyfiken på vad Delta är ? besök deras webbsida >> 

Spara kundvagn